Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 28 aprilie 2013

Prajitura Kinder Pingui

Ingrediente blat:


10 oua,
200 gr zahar,
2 plicuri de zahar vanilat,
5 linguri gris,
5 linguri faina,
5 linguri cacao,
5 linguri miere,
15 gr praf de copt,
50 ml lapte,
270 ml ulei,
sare.
Batem albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si vaniliile, apoi cu o lingura amestecam de jos in sus si adaugam galbenusurile, uleiul cate putin, mierea, laptele iar la final ingredientele uscate astfel: amestecam faina cu praful de copt, cacaua si grisul, le adaugam si pe ele si amestecam usor sa nu se lase bezeaua. Coacem doua blaturi in tava mare de la cuptor in care punem bineanteles hartie de copt.

Crema:

700 ml frisca lichida,
20 gr gelatina granule sau 2 plicuri intaritor pentru frisca,
3 linguri lapte condensat sau lapte ( eu am pus lapte),
2 linguri miere,
1 esenta de vanilie.
Batem frisca, adaugam intaritorul ( sau gelatina),mierea,laptele si esenta de vanilie. Jumate din crema o intindem peste primul blat. Restul de crema o dam la rece.

Glazura 1:

120 gr ciocolata,
70 gr unt,
1 lingura de apa,
2 linguri ulei.
Le punem la foc mic intr-o craticioara, cand sau topit o lasam la racit si apoi o intindem peste crema de pe primul blat. Dam la frigider sa se intareasca glazura.Cand s-a intarit intindem restul de crema peste glazura de ciocolata, punem al doilea blat .( Eu am intins restul de crema pe al doilea blat si l-am intors invers peste glazura de ciocolata.)

Glazura 2:

220 gr ciocolata,
100 gr unt,
3 linguri ulei,
1 lingura apa,
1 lingura zahar pudra.
Le punem la foc mic si cand sau topit le lasam la racit. O intindem `peste prajitura.Dam la rece pentru cateva ore si apoi o putem servi.

Decor:

Cand sa intarit glazura  facem cateva forme cu varful la furculita si apoi radem ciocolata alba deasupra. Dam la rece pentru cateva ore.  Sursa mea de inspiratie este Mirela Goleanu
 careia ii multumesc pentru retetele deosebite pe care ni-le impartaseste. Pofta buna dragilor.

joi, 25 aprilie 2013

TORT DE CIOCOLATA, ZMEURA SI LEMON CURD


acelasi tort decorat altfel


BLAT:

1,1/2 cana faina,
1,1/3 cana zahar,
1/2 cana cacao,
5 gr praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat,
1 lingurita rasa de sare,
2 oua medii,
3/4 cana cafea fierbinte (eu am pus ness),
3/4 cana iaurt,
1/3 cana ulei,
1 lingurita esenta de vanilie.
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, apoi separat amestecam ouale, uleiul si iaurtul. Adaugam acestea peste ingredientele uscate si amestecam bine cu un tel. La sfarsit turnam cafeaua fierbinte si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Luam doua forme de tort si le imbracam pe interior in hartie de copt, impartim compozitia in doua si dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea.
Cand s-au copt le lasam la racit .

Cheescake:

700gr crema de branza ,
150 gr zahar,
100gr unt,
3 oua medii,
2 linguri cu varf de amidon,
zmeura,
1 lingurita esenta de vanilie,
1 lingura suc de la o lamaie,
1 lingurita praf de copt.
Mixam bine untul cu zaharul, adaugam crema de branza si continuam mixarea, adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amidonul il amestecam cu praful de copt si il incorporam in crema, adaugam vanilia si sucul de lamaie. Coacem cheesecake-ul in doua tavi , imbracate in hartie de copt. Din loc in loc punem zmeura pe care o apasam cu degetul usor in jos.Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si apoi le tinem la frigider pana in momentul asamblarii.

 

Crema:

200 gr zmeura,
lemon curd.

Reteta lemon curd:

180 ml suc de lamaie(2-3 buc),
coaja rasa de la 2-3 lamai,
180 gr zahar,
90 gr unt(85 % grasime),
3 oua medii,
1/2 lingurita zahar vanilat
Radem lamaile si le stoarcem de suc.Strecuram sucul obtinut si il punem impreuna cu coaja intr-o craticioara. Batem ouale cu un tel, adaugam zaharul si vanilia si amestecam bine. Turnam peste sucul de lamaie si punem craticioara la foc mic. Amestecam continuu, pana se ingroasa putin, trebuie sa aiba consistenta unei budinci mai subtiri. Cand este rece se ingroasa. Eu il fac cu cateva zile inainte si il congelez, ca sa imi fie mai usor.

Decor:

200 ml frisca,
80 gr ciocolata.
Incalzim frisca,  adaugam ciocolata si omogenizam. Odam la congelator 30 min, dupa care o mixam bine pana devine pufoasa.O pastram la rece.

Bordura de ciocolata:

100 gr ciocolata neagra,
25 ml smantana sau frisca.
Topim ciocolata in microunde impreuna cu frisca, omogenizam bine. Taiem o bucata de hartie de copt la dimensiunea tortului si intindem ciocolata cu o lingura. Invelim tortul si il dam la rece. Cand sa intarit desfacem cu grija hartia.

Asamblare:

Pe un platou punem un blat, il ungem cu 2-3 linguri de lemon curd, peste punem o bucata de cheesecake, din nou ungem cu lemon curd , punem jumate din zmeura pentru decor, continuam cu al doilea blat de ciocolata, lemon curd-ul ramas si ultima bucata de cheesecake. Ungem tortul cu ciocolata pusa la rece si asezam deasupra zmeura pentru decor ramasa. Imbracam tortul cu bordura de ciocolata si dam la rece.Deasupra decoram cu ciocolata.Aceasta reteta ii apartine Paula Iulia Gafitescu careia ii multumesc pentru asa o minunatie de tort.Sa aveti pofta dragilor.

marți, 23 aprilie 2013

PRAJITURA CU BLAT DE LAPTE SI CAPSUNI

               

Blat:

4 oua,
125 ml lapte,
125 ml ulei,
200 gr zahar,
250 gr faina,
1 praf de copt,
coaja de lamaie rasa,
un praf de sare,
cacao.
Batem albusurile cu praful de sare apoi adaugam zaharul in ploaie. Punem galbenusurile, faina amestecata cu praful de copt, laptele, uleiul si coaja de lamaie. Punem hartie de copt intr-o tava, turnam compozitia si apoi asezam capsunii deasupra. Din compozitie putem opri un pic  sa o amestecam cu o lingura de cacao, pe care o vom aseza din loc in loc inainte de a pune fructele.Dam la cuptor si dupa 15 min putem deschide usa cuptorului sa facem proba cu scobitoarea. Cand este rece o pudram cu zahar. Pofta buna dragilor:)

sâmbătă, 20 aprilie 2013

PRAJITURA DE VIS

           

Ingrediente foi:

10 albusuri,
1 praf de sare,
10 linguri zahar,
100 gr nuca de cocos,
3 linguri faina.
Batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si continuam baterea pana bezeaua devine tare. La final adaugam nuca de cocos si faina. Amestecam cu o lingura usor, de jos in sus. Coacem doua foi pe hartie de copt.

Crema:

10 galbenusuri,
10 linguri zahar,
2 vanilii sau o esenta de vanilie,
4 linguri lapte,
400 gr unt.
Mai avem nevoie de aprox. 20 buc biscuiti simpli, 100 ml cafea indulcita in care punem lichior, rom sau coniac.
200 gr ciocolata se topesc in microunde cu 4 linguri de ulei, amestecam bine.
Ne folosim de un tel ca sa amestecam bine galbenusurile cu zaharul.Adaugam vanilia si laptele si apoi o punem la foc mic pana se ingroasa putin. O lasam la racit si intre timp inspumam untul.Pregatim cafeaua ci ciocolata topita sa le avem la indemana in momentul asamblarii.
Amestecam untul cu crema si o impartim in trei parti.

Asamblare:

Ungem prima foaie cu prima parte de crema, inmuiem biscuitii in cafeaua pregatita si ii asezam peste crema.Apoi intindem peste biscuiti ciocolata topita.Dam prajitura la rece .Peste ciocolata intindem a doua parte din crema ( ca sa imi fie mai usor si sa nu se amestece ciocolata cu crema eu am uns a doua foaie cu crema si am intors-o invers si am asezat-o peste ciocolata.) Scoatem prajitura de la rece punem a doua foaie si o ungem deasupra cu ultima parte de crema.

Decor:

nuca de cocos si ciocolata.


joi, 18 aprilie 2013

GOGOSI CU LINGURA

                           

Ingrediente:

2 oua,
4-5 linguri de zahar,
300 gr iaurt,
1 praf de copt,
1 esenta de vanilie,
1 esenta de lamaie,
rom,
400-500 gr faina.
Batem ouale cu un tel, adaugam zaharul si amestecam bine. Punem iaurtul, esentele si la final praful de copt si faina. Faina e bine sa o adaugati cu o lingura si sa amestecati bine dupa fiecare . Mie nu mi-a intrat toata faina dar asta depinde si de felul fainii, de aceea e bine sa o adaugati lingura cu lingura .Intr-o tigaie adanca incingem uleiul si ne folosim de doua linguri pentru a pune aluatul in tigaie. Le rumenim frumos si le scoatem pe o bucata de hartie de bucatarie. Le recomand cu drag , nu ai nevoie nici de zahar praf nici de dulceata, sunt foarte aromate si se fac foarte repede. Pofta buna dragilor.

miercuri, 17 aprilie 2013

TARTA CU CAPSUNI

 

Ingrediente blat:

3 oua,
100 gr zahar,
100 gr faina,
3 linguri apa fierbinte,
5 gr praf de copt.
Intr-un bol batem bine ouale cu un tel, adaugam zaharul, apa si faina amestecata cu praful de copt.Intr-o forma de tarta turnam compozitia si o dam la cuptor . Facem proba cu scobitoarea sa vedem daca sa copt.

Crema

400 ml lapte,
1 plic budinca de vanilie,
100 gr zahar,
1 pliculet zahar vanilat,
1 lingura amidon
Intr-o craticioara punem laptele la foc, adaugam zaharul, praful de budinca , vanilia si amidonul. Amestecam bine si cand sa ingrosat  o dam deoparte.

Decor

capsuni
50 ml frisca lichida

Asamblare

Intindem peste blat crema. Capsuni se curata de codite, ii spalam si-i

uscam cu un servetel de bucatarie, ii taiem felii pe lungime. Asezam capsunii peste crema , dupa preferinta. Frisca o batem si o punem peste capsuni. Pofta buna, dragilor.

vineri, 12 aprilie 2013

Prajitura Coca-cola

Blat:

5 oua,
200 gr zahar,
200 gr faina,
praf de copt,
12 linguri suc coca-cola,
2 linguri cacao
Intr-un castron frecam bine galbenusele cu zaharul ,adaugam sucul, faina, praful de copt si cacao. Separat batem albusurile bine pana spuma devine tare .Amestecam cele doua compozitii cu o lingura de jos in sus. Intr-o tava in care am pus o bucata de hartie de copt, turnam compozitia si o dam la cuptor.

Crema:

500 ml lapte,
200 gr zahar,
1 budinca de vanilie,
2 linguri de faina,
50 gr nuca de cocos,
lichior sau esenta de rom,
200 gr unt
Punem laptele la fiert impreuna cu zaharul, adaugam budinca si faina si amestecam cu un tel. Cand sa ingrosat o luam deoparte si adaugam nuca de cocos si lichiorul.Atunci cand este rece o amestecam cu untul inspumat.

Glazura:

100 gr ciocolata neagra,
50 ml frisca lichida.

Intr-un bol rupem ciocolata in bucatele , adaugam frisca lichida si o punem in microunde cateva secunde la incalzit. O amestecam bine cu un tel .

Asamblare:

Blatul il taiem in doua si il umplem cu crema, deasupra intindem glazura de ciocolata . Peste glazura punem nuca de cocos. Pofta buna dragilor, e foarte buna prajitura si merita incercata mai ales ca se face usor.

joi, 11 aprilie 2013

Cornulete fragede.

 

Ingrediente:

1 kg faina,
1 margarina,
3-4 linguri zahar,
1 cana cu lapte,
25 gr drojdie proaspata,
coaja de lamaie,
sare.
Se dizolva zaharul si drojdia in laptele caldut. Adaugam pe rand celelalte ingrediente si framantam bine. Vom obtine un aluat potrivit. Pe masa infainata intindem o foaie rotunda de aluat si taiem cu un cutit , in forma de bucati de pita. Punem dupa gust dulceata, rahat, nutela si rulam. Dam la cuptor. Cand sunt reci le pudram cu zahar.

Tort egiptean

Foi de bezea:

Se fac 3 foi.

Pentru o foaie avem nevoie de :
2 albusuri,
2 linguri zahar,
1/2 lingura faina,
40 gr nuca macinata.
Repetam procedeul de trei ori.

Crema 1.

6 galbenusuri,
6 linguri zahar,
340 ml lapte,
2 linguri amidon,
170 gr unt sau margarina,
1 esenta de vanilie.
Cele sase galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidonul, zaharul si laptele adaugat treptat. Le punem pe foc mic  si amestecam continu. Cand sa ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Apoi o amestecam cu untul.

Crema 2

200 ml frisca lichida,
150 gr zahar,
120 gr nuca taiata bucatele mici.
Caramelizam zaharul si cand este rece il zdrobim.Batem frisca si adaugam zaharul zdrobit si nuca maruntita.

Asamblare:

Asezam prima foaie si punem crema si peste ea frisca, apoi a doua foaie , crema, frisca, iar foaie crema si il imbracam in frisca ramasa. Decoram dupa gust . Sa aveti pofta dragilor, acest tort e foarte bun asa ca va invit sa-l incercati.

Tort cu ananas

Tort cu ananas

Ingrediente:

Blat:

5 oua,
200 gr zahar,
200 gr faina,
praf de copt,
sare
Batem albusurile cu un praf de sare, pana se intareste spuma , adaugam zaharul in ploaie si continuam baterea pana spuma se intareste si nu cade din castron. Adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de jos in sus. Intr-o forma de tort  punem hartie pentru copt, adaugam compozitia si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea, forma de tort a mea are18cm.

Crema:

400 ml lapte,
5 linguri faina,
3 galbenusuri,
250 gr zahar,
150 gr unt sau margarina
Intr-o craticioara cu fundul gros (sau daca nu aveti una mai groasa neaparat punem la bain-marie ca sa nu se prinda), punem laptele amestecat cu faina la fiert. Galbenusele le frecam bine cu zaharul si le adaugam peste compozitia de pe foc. Cand sa ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi o amestecam cu margarina ( moale la temperatura camerei si frecata bine).

Sirop:

Pentru a insiropa blatul eu am folosit sirop din conserva de ananas.

Decor:

400 ml frisca lichida ,
bombonele de ciocolata.

Asamblare:

Blatul il taiem in doua, il insiropam bine cu siropul din compot si asezam bucatile de ananas pe blat. Peste punem crema si apoi al doilea blat bineinteles insiropat. Batem frisca, care a fost tinuta la rece, imbracam tortul cu aceasta si decoram dupa preferinta cu bombonele, ciocolata rasa etc. Neaparat trebuie tinut la rece cel putin 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Sa aveti pofta, dragilor.

miercuri, 10 aprilie 2013

Gogosi pufoase

 

Ingrediente:

700 gr faina de calitate superioara,
25 gr drojdie proaspata,
400 gr lapte,
3 linguri zahar,
3 linguri ulei,
3 galbenusuri,
sare,ulei pentru prajit
rom dupa gust.
Eu am pus in robot intai faina, am facut o gaura in mijloc si am adaugat laptele caldut in care am pus o lingura de zahar si drojdia sa se dizolve. Dupa care am adaugat si restul ingredientelor.Am lasat robotul sa isi faca treaba si  aluatul trebuie sa fie elastic si sa se dezlipeasca usor de pe vas.Il lasam la loc caldut sa dospeasca, acoperit cu un servet .Cand este gata crescut il intindem pe masa si il taiem cu formele .Il lasam aprox. 15 min pe masa sa dospeasca dupa care punem intr-o tigaie adanca ulei, il incingem bine si punem fiecare gogoasa cu partea de jos in sus.Eu le-am taiat cu o forma rotunda si alte forme mai mici(inimioara, steluta si floare), pentru fica-mea si i-au placut le nebunie.Va doresc pofta buna si in pozele de mai jos vedeti gogosile gata taiate dar lasate la dospit pe masa si in cealalta poza produsul finit, gogosi si gogosele pentru mici si mari.

 

duminică, 7 aprilie 2013

Guguluf cu lamaie si cacao.

Ingrediente:

8 oua,
8 linguri ulei,
350 gr zahar,
300 gr faina,
praf de copt,
o jumatate de iaurt , de fructe sau normal nu conteaza,
coaja de lamaie,
cacao,
un praf de sare.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana spuma se intareste, adaugam zaharul in ploaie si continuam baterea pana spuma se intareste bine si facem proba cu castronul (intoarcem castronul invers, daca spuma da sa cada mai necesita batere iar daca e tare si nu cade e perfecta). Adaugam faina in ploaie, amestecata cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn sau cu o spatula de jos in sus. Punem iautul, uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si amestecam bine. Intr-o forma de guguluf punem jumate din compozitie iar in cealalta jumate adaugam cacao si o turnam in forma. Dam la cuptor. Eu am forma de guguluf de silicon si nu trebuie unsa nici tapetata cu faina, dar daca folosim o forma normala trebuie sa o ungem si sa o tapetam cu faina. Facem proba cu scobitoarea sa vedem daca s-a copt. Cand sa racit il pudram cu zahar. Pofta buna .