Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 16 februarie 2014

PRAJITURA SNICKERS

Ingrediente blat:

9 albusuri,
300 gr zahar,
300 gr nuci macinate,
5 linguri faina,
1 plic praf de copt.
Mixam albusurile, adaugam treptat zaharul iar la final faina amestecata cu praful de copt si nuca macinata.

Peste blat: 2

200 gr ciocolata alba,
5 linguri ulei.
Le topim in microunde sau pe foc si o intindem peste blatul rece. Dam la frigider pana se intareste.

Caramel:

7 linguri zahar,
300 gr unt.
Topim zaharul la foc mic pana se caramelizeaza, adaugam untul si o lasam la foc mic, amestecam.
Separat mixam 9 galbenusuri cu 8 linguri zahar si le punem peste caramel. Mai lasam 5 min la foc mic, amestecand continuu. Apoi o luam deoparte si punem 300 gr nuca taiata si prajita.
O lasam sa se raceasca apoi o intindem peste prajitura, dam la rece.

Glazura:

200 gr ciocolata cu lapte,
2 linguri unt,
4 linguri lapte.
Le topim si le intindem peste prajitura.
Foarte buna prajitura, e minunata ;)
Sursa mea miremirc. Pofta buna dragilor .




luni, 10 februarie 2014

MACAROANE CU BRANZA LA CUPTOR

Ingrediente:

400 gr paste spirale,
200 gr smantana,
125 gr iaurt,
3 oua,
400 gr branza rasa,
sare.
Fierbem pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet. Apoi le scurgem de apa si separat batem ouale. Luam un vas de sticla pentru cuptor, il ungem cu unt, punem pastele scurse de apa , adaugam ouale batute, smantana si iaurtul si branza rasa.Amestecam bine iar deasupra presaram un pic de branza rasa, dam la cuptor, cand e usor rumena deasupra e gata. Pentru cine doreste poate  presara zahar deasupra in momentul servirii ;)
Pofta buna!
Sursa mea de inspiratie este Laura Sava .

joi, 6 februarie 2014

PAINE DE CASA

Ingrediente:

2 pahare cu apa calduta,
2 linguri drojdie uscata - eu am pus 25 gr drojdie proaspata si iese fenomenal ;),
1 lingura zahar,
4 linguri ulei,
1 lingurita sare,
1 kg de faina alba aprox.


Intr-un bol mare amestecam apa calduta cu zaharul , drojdia si un pahar cu faina. Amestecam bine si lasam maiaua la crescut 10 min.
Apoi adaugam uleiul, sarea si restul de faina , cate putin si amestecam bine cu un tel. Framantam bine si apoi  vom scoate aluatul pe masa infainata si framantam. Dupa care  il punem inapoi in bol si il lasam la crescut 30-40 min, acoperit cu folie alimentara intr.-un loc caldut.
Dupa ce a trecut timpul il trecem din nou pe masa si il framantam putin, Il asezam din nou in bol pentru 15 min.
Din aluatul nostru frumos crescut facem sase bile si le asezam pe masa. Urmeaza sa le intindem , pe toate egale si le impletim in trei :)
Deci ne va iesi doua paini impletite in trei fiecare, le asezam in tava unas cu putin ulei si hartie pentru copt. Le lasam la crescut, apoi o dam la cuptor, timpul nu vi-l pot aproxima deoarece am un cuptor tare difícil :)) Inainte de a o da la cuptor am unos cu putin ulei ;)
Adavarul e ca au iesit doua paini minunate si foarte bune, multumesc pentru reteta La Lena.
Pofta buna.