Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 19 martie 2015

PRAJITURA AMANDINA

Ingrediente blat:

6 oua,
40 ml ulei,
40 ml apa,
200 gr zahar,
3 linguri cacao,
200 gr faina,
1 plic praf de copt.
Separam albusurile de galbenusuri. Frecam cu ulei galbenusurile bine. Albusurile le batem spuma tare, apoi adaugam zaharul cate putin, galbenusurile , apa, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam usor de jos in sus . O punem intr.-o tava in care am pus hartie pentru copt si o dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea.
Cand este gata o lasam la racit.

Crema:

3 oua,
250 gr unt ( 80%),
100 ml lapte,
50 ml frisca lichida,
200 gr zahar,
70 gr ciocolata cu lapte,
2-3 linguri cacao,
2 esente rom.
Intr-o craticioara amestecam bine ouale cu zaharul, laptele, frisca lichida si cacaoa. O punem la foc mic pana se ingroasa putin. Punem si esentele. Dam la rece pentru aprox. 2 ore. Apoi o scoatem si o mixam bine. Luam cateva linguri din crema deoparte pentru o face moate deasupra.

Sirop:

500 ml apa,
250 gr zahar,
2 plicuri de capucino,
2 esente de rom.
Caramelizam zaharul la foc mic co 1-2 linguri apa. Cand este tot zaharul caramelizat punem restul de apa si il mai lasam pe foc pana de dizolva tot zaharul. Adaugam esentele de rom si pliculetele de capucino. Il luam de pe foc si il lasam la racit.

Glazura:

300 gr zahar,
1 lingura cacao,
1 lingurita zeama de lamaie,
1 lingura miere,
un `pic de apa cat sa umezeasca zaharul.
Punem zaharul cu apa intr.-o craticioara la foc mic, il fierbem pana se leaga. Cand siropul picurat pe o farfurie un curge este gata. Il turnam intr.-un vas rece, adaygam mierea si sucul de la lamaie. Mixam bine pana se albeste. Adaugam cacaoa si mai mixam putin. Daca e pera gros mai picuram putina apa fierbinte.
(Eu am topit ciocolata deasupra-  asa 200 gr cioco neagra cu 100 ml frisca lichida si 50 gr unt. Incalzite bine in microunde si amestecate bine cu un tel. Le intindem pe prajitura.)

Asamblare:

Blatul il taiem in doua. Insiropam bine blatul si intindem crema, asezam al doilea blat si insiropam. . Dam la rece cateva ore, apoi taiem prajitura in patrate si intindem glazura. Decoram cu moate.
Sa aveti pofta dragilor.

Deci da , un mare DA.
Multumesc , Adina·s kitchen & travel., cea mai buna amandina ever.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu