Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 4 iulie 2013

INGHETATA CU CIRESE, VANILIE SI CIOCOLATA

Ingrediente:
 
 

450 ml lapte,
4 galbenusuri,
150 gr zahar,
1 esenta de vanilie,
250 gr frisca lichida,
2 linguri cacao,
200 gr cirese.
  Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si esenta de vanilie si le punem la foc mic . Amestecam continuu pana se ingroasa . O lasam sa se raceasca si intre timp vom bate frisca. Amestecam frisca cu crema rece  , jumatate din aceasta compozitie o vom amesteca cu cacao. Ciresele , spalate si curatate de samburi, le vom mixa, dar un foarte mult...nu vrem sa ramana intregi , dar nici sa fie facute pure :)
Intr-un vas pirex ( sau din plastic), vom pune ciresele, intindem pe toata suprafata vasului, cu o lingura, apoi urmeaza compozitia de vanilie iar deasupra de ciocolataaa :))
Dam la rece peste noapte :) sa fim siguri ca e inghetata bine... mmm ce aroma, ce culoare...arata fenomenal si e foarte buna mai ales pe canicula asta ;)
Pofta buna dragilor ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu