Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

luni, 13 ianuarie 2014

PRAJITURA FOI CU CREMA DE LAMAIE

Ingrediente foi :

2 cani de faina,
1/2 pachet margarina,
2 oua,
2 linguri zahar,
100 ml lapte,
un varf de cutit de amoniac.
Intr-un vas punem faina si margarina si framantam bine cu degetele margarina, adaugam ouale si zaharul si la sfarsit amoniacul dizolvat in lapte. Framantam bine si impartim aluatul in trei bucati.
Vom coace trei foi pe hartie de copt.

Crema :

400 ml lapte,
5 linguri de faina sau amidon,
3 galbenusuri,
250 gr zahar,
150 gr unt,
coaja rasa de la doua lamai,
1 esenta de lamaie.
Amestecam cu un tel  galbenusurile cu zaharul, adaugam faina sau amidonul si laptele treptat. Amestecam bine si o vom pune la foc mic pana se ingroasa. O lasam la racit, cand este rece o vom amesteca cu untul. Adaugam coaja de lamaie si esenta. Umplem foile :)
Decor:
ciocolata rasa, fulgi de ciocolata, etc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu