Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

marți, 12 mai 2015

TORT INIMA

Ingrediente blat 1:

7 oua,
210 gr zahar,
210 faina,
un praf de sare.
Mixam ouale cu zaharul si praful de sare pana compozitia isi dubleaza volumul si se deschide la culoare. Adaugam  faina  treptat si amestecam cu grija de jos in sus. Il turnam in tava dar nu tot in acelasi loc si nivelam. Il lovim cu tava de masa de cateva ori sa iasa aerul. Il vom coace la 170 · c, aproximativ 20-25 min , fara sa deschidem usa cuptorului. Cand este gata se desprinde usor de pe margini.

Ingrdiente  crema ganache:

400 gr ciocolata neagra,
400 ml frisca lichida.

Incalzim bine frisca , pe foc sau in microunde,  ciocolata o vom rupe bucatele , si turnam frisca peste. Amestecam bine cu un tel  pana se dizolva ciocolata.
O dam la frigider pana incepe sa se ingroase sau daca ne grabim in congelator.
O mixam bine.

Ingrediente blat 2:

3 oua,
100 gr zahar,
100 gr faina.
2 linguri cacao.
V -om  proceda la fel ca la blatul nr.1  .

Crema swiss merengue butercream (SMB).

200 ml albusuri,
400 gr zahar caster ( zaharul caster e zahar normal dar macinat putin),
600 gr unt (82% grasime), untul moale la temperatura camerei,
esente ( vanilie , portocale, lamaie etc.)
Intr-o craticioara punem albusurile cu zaharul la foc mic ( craticioara cu fund dublu),  amestecam continuu pana se dizolva zaharul.
 Cand zaharul sa dizolvat vom turna albusurile in alt bol in care le vom mixa la viteza máxima pana vasul este rece. Apoi vom pune cate putin din untul moale , mixand  incontinuu.
Dupa ce am pus tot untul, adaugam esenta .
 Daca crema o vedeti un pic moale, nu va speriati, o lasam la frigider pana se racesc blaturile si pregatim siropul, se va intari frumos.

Crema ganache de ciocolata alba.

Am folosit-o pentru a imbraca tortul , inainte de a pune pasta de zahar ( fondant ).
200 ml frisca lichida
600 gr ciocolata alba.
Vom proceda la fel ca si cu ganache de ciocolata neagra , doar ca nu il vom mixa, il lasam la temperatura camerei sa se raceasca.

Sirop .

600 ml apa,
200 zahar,
esenta de vanilie pentru primul blat,
esenta de rom pentru blatul de cacao.
Pregatim siropul pentru a insiropa blaturile.

Asamblare.

1/2 din blatul alb +crema ganache ciocolata neagra +blatul cacao+crema SMB+1/2 blat alb+ crema ganache alb decor.


Foarte bun, e un pic de lucru la el dar merita.
Pofta buna dragilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu