Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 10 noiembrie 2013

PRAITURA KRANT CU CREMA DE NESS

Ingrediente blat:

5 oua,
5 linguri de zahar,
5 linguri de faina,
1 plic praf de copt,
un praf de sare.
Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam zaharul pe rand, iar la final galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, amestecam usor de jos in sus. In tava de copt punem hartie pentru copt, apoi turnam compozitia si o dam la cuptor.

Ingrediente foi de bezea:

8 albusuri,
250 gr zahar,
250 gr nuca taiata marunt,
2 linguri de faina,
un varf de cutit de bicarbonat stins cu otet.
Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul treptat iar la final punem nuca taiata , faina si bicarbonatul, amestecam usor de jos in sus.

Compozitia o vom imparti in doua . Pe hartia de copt, unsa cu ulei intindem compozitia si dam la cuptor pana se coc frumos aurii cele doua foi.

Crema:

8 galbenusuri,
8 linguri de zahar,
2 lingurite de Ness,
300 gr unt,
2-3 linguri zahar pudra.
Galbenusurile le frecam cu zaharul bine, cu un tel. Dizolvam ness-ul in 200 ml apa si il adaugam peste galbenusuri , le punem la foc mic pana se ingroasa putin. Apoi o vom lasa la racit, intre timp untul moale il vom amesteca cu zaharul praf iar cand crema este rece adaugam cate o lingura de unt in crema si amestecam bine cu telul. Din crema luam deoparte doua linguri pentru a unge ultima foaie si a pune krantul deasupra.

Decor:

50 gr zahar,
2 linguri de nuca taiata marunt.
Caramelizam zaharul, adaugam nuca si amestecam. Turnam compozitia fierbinte pe hartie de copt, o lasam la racit. Cand este complet rece o punem la robot si o maruntim.

Aranjare:

foaie bezea+1/2 crema+blat +1/2 crema +foaie bezea+2 linguri crema +krant.
O prajitura deosebita care noua ne place, place, place :)))

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu