Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 13 octombrie 2013

PRAJITURA FRANTUZEASCA

Ingrediente foi:

300 gr faina,
2 linguri cacao,
150 gr zahar,
150 gr unt,
1 plic praf de copt ,
200 ml smantana.
Intr-un castron mixam untul moale cu zaharul, adaugam smantana iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacao. Aluatul obtinut il dam la rece 1-2 ore, apoi il scoatem si il impartim in doua. Deoarece este un aluat lipicios o sa il intindem intre doua folii alimentare transparente. Apoi vom aseza prima foaie in tava, peste ea vom aseza umplutura si abia apoi punem si cea de a doua foaie.

Umplutura:

6 albusuri,
250 gr zahar,
un praf de sare,
150 gr nuca de cocos,
visine din compot,
Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam treptat zaharul iar la final nuca de cocos. Amestecam usor. Compozitia o vom intinde in tava peste prima foaie iar deasupra asezam visine din compot. Abia acum asezam  cea de a doua foaie si dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea.

Crema:

6 galbenusuri,
250 gr zahar,
1 plic budinca de vanilie,
500 ml lapte,
250 gr unt ( eu pun 200 gr ).
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam praful de budinca si treptat laptele. Amestecam cu un tel si o punem la foc mic pana se ingroasa , intr.-o craticioara cu fundul gros...daca nu aveti in dotare o puteti pune pe abur. Cand sa ingrosat o dam deoparte si cand este complet rece o vom amesteca cu untul inspumat . Cand prajitura este rece o vom intinde deasupra.

Decor :

cacao si fidea de ciocolata.
Sursa mea Mirela Goleanu .


Pofta buna dragilor orice ati gati astazi ! ;)

3 comentarii:

  1. Multumesc frumos!
    Asta este in plan in acest weekend si nu vroiam sa dau gres. :)
    Weekend placut va doresc!

    RăspundețiȘtergere