Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

luni, 9 decembrie 2013

TORT DIPLOMAT

Ingrediente blat:

7 oua,
210 gr zahar,
210 gr faina.
Mixam ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, adaugam faina si amestecam usor de jos in sus. In forma de tort am pus hartie pentru copt si turnam compozitia, dam la cuptor, si nu deschidem usa pana nu este complet copt. Pregatim siropul pentru a insiropa blatul: 400 ml apa, 200 gr zahar ( dupa gust) , vanilie sau esenta de vanilie. Cand blatul este rece in vom taia in doua si il insiropam .

Crema:

5 galbenusuri,
200 gr zahar,
400 ml lapte,
2 vanilii,
300 ml frisca lichida,
14 foi de gelatina.
Mixam galbenusurile cu zaharul , laptele si 1 vanilie. Le punem intr.-o craticioara cu fundul gros la foc mic pana se ingroasa usor. Gelatina o hidratam in apa rece cateva minute, apoi o scoatem si o incalzim in microunde pana se dizolva. O adaugam in crema si amestecam, o lasam sa se raceasca si apoi o amestecam cu frisca batuta cu vanilia.
Pregatim fructele: 2 banane,3 kiwi, 2-3 clementine, ananas din compot.

Crema ganache:

 se poate si fara ...dar dupa mine un exista tort fara ciocolata :))
200 gr ciocolata,
200 ml frisca lichida.
Incalzim frisca lichida cu ciocolata rupta bucatele , amestecam bine pana se dizolva si o dam la rece 3-4 ore apoi o mixam bine.
O intindem intre blaturi .

Aranjare:

blat+crema ganache+blat+crema +banane+crema .
In tava in care am copt blatul vom pune folie alimentara, asezam fructele feliate, turnam júmatate din crema, asezam bananele taiate felii, apoi turnam a doua jumatate de crema.
Insiropam prima jumatate de blat si o asezam peste crema iar peste blat punem crema ganache. Insiropam al doilea blat si il asezam deasupra, acoperim cu folie si il dam la frigider peste noapte.
Pofta buna dragilor :)) orice ati gati astazi. ;)

2 comentarii: