Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 7 aprilie 2013

Guguluf cu lamaie si cacao.

Ingrediente:

8 oua,
8 linguri ulei,
350 gr zahar,
300 gr faina,
praf de copt,
o jumatate de iaurt , de fructe sau normal nu conteaza,
coaja de lamaie,
cacao,
un praf de sare.
Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile cu un praf de sare pana spuma se intareste, adaugam zaharul in ploaie si continuam baterea pana spuma se intareste bine si facem proba cu castronul (intoarcem castronul invers, daca spuma da sa cada mai necesita batere iar daca e tare si nu cade e perfecta). Adaugam faina in ploaie, amestecata cu praful de copt, amestecam cu o lingura de lemn sau cu o spatula de jos in sus. Punem iautul, uleiul, coaja de lamaie si esenta de lamaie si amestecam bine. Intr-o forma de guguluf punem jumate din compozitie iar in cealalta jumate adaugam cacao si o turnam in forma. Dam la cuptor. Eu am forma de guguluf de silicon si nu trebuie unsa nici tapetata cu faina, dar daca folosim o forma normala trebuie sa o ungem si sa o tapetam cu faina. Facem proba cu scobitoarea sa vedem daca s-a copt. Cand sa racit il pudram cu zahar. Pofta buna .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu