Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 11 aprilie 2013

Tort cu ananas

Tort cu ananas

Ingrediente:

Blat:

5 oua,
200 gr zahar,
200 gr faina,
praf de copt,
sare
Batem albusurile cu un praf de sare, pana se intareste spuma , adaugam zaharul in ploaie si continuam baterea pana spuma se intareste si nu cade din castron. Adaugam faina si praful de copt si amestecam bine cu o lingura de jos in sus. Intr-o forma de tort  punem hartie pentru copt, adaugam compozitia si dam la cuptor. Facem testul cu scobitoarea, forma de tort a mea are18cm.

Crema:

400 ml lapte,
5 linguri faina,
3 galbenusuri,
250 gr zahar,
150 gr unt sau margarina
Intr-o craticioara cu fundul gros (sau daca nu aveti una mai groasa neaparat punem la bain-marie ca sa nu se prinda), punem laptele amestecat cu faina la fiert. Galbenusele le frecam bine cu zaharul si le adaugam peste compozitia de pe foc. Cand sa ingrosat se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, apoi o amestecam cu margarina ( moale la temperatura camerei si frecata bine).

Sirop:

Pentru a insiropa blatul eu am folosit sirop din conserva de ananas.

Decor:

400 ml frisca lichida ,
bombonele de ciocolata.

Asamblare:

Blatul il taiem in doua, il insiropam bine cu siropul din compot si asezam bucatile de ananas pe blat. Peste punem crema si apoi al doilea blat bineinteles insiropat. Batem frisca, care a fost tinuta la rece, imbracam tortul cu aceasta si decoram dupa preferinta cu bombonele, ciocolata rasa etc. Neaparat trebuie tinut la rece cel putin 3-4 ore sau mai bine peste noapte. Sa aveti pofta, dragilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu