Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 11 aprilie 2013

Tort egiptean

Foi de bezea:

Se fac 3 foi.

Pentru o foaie avem nevoie de :
2 albusuri,
2 linguri zahar,
1/2 lingura faina,
40 gr nuca macinata.
Repetam procedeul de trei ori.

Crema 1.

6 galbenusuri,
6 linguri zahar,
340 ml lapte,
2 linguri amidon,
170 gr unt sau margarina,
1 esenta de vanilie.
Cele sase galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidonul, zaharul si laptele adaugat treptat. Le punem pe foc mic  si amestecam continu. Cand sa ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Apoi o amestecam cu untul.

Crema 2

200 ml frisca lichida,
150 gr zahar,
120 gr nuca taiata bucatele mici.
Caramelizam zaharul si cand este rece il zdrobim.Batem frisca si adaugam zaharul zdrobit si nuca maruntita.

Asamblare:

Asezam prima foaie si punem crema si peste ea frisca, apoi a doua foaie , crema, frisca, iar foaie crema si il imbracam in frisca ramasa. Decoram dupa gust . Sa aveti pofta dragilor, acest tort e foarte bun asa ca va invit sa-l incercati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu