Foi de bezea:
Se fac 3 foi.
Pentru o foaie avem nevoie de :2 albusuri,
2 linguri zahar,
1/2 lingura faina,
40 gr nuca macinata.
Repetam procedeul de trei ori.
Crema 1.
6 galbenusuri,6 linguri zahar,
340 ml lapte,
2 linguri amidon,
170 gr unt sau margarina,
1 esenta de vanilie.
Cele sase galbenusuri ramase de la foi le amestecam intr-o craticioara cu amidonul, zaharul si laptele adaugat treptat. Le punem pe foc mic si amestecam continu. Cand sa ingrosat o dam deoparte si o lasam sa se raceasca. Apoi o amestecam cu untul.
Crema 2
200 ml frisca lichida,150 gr zahar,
120 gr nuca taiata bucatele mici.
Caramelizam zaharul si cand este rece il zdrobim.Batem frisca si adaugam zaharul zdrobit si nuca maruntita.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu