Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 25 aprilie 2013

TORT DE CIOCOLATA, ZMEURA SI LEMON CURD


acelasi tort decorat altfel


BLAT:

1,1/2 cana faina,
1,1/3 cana zahar,
1/2 cana cacao,
5 gr praf de copt,
1/2 lingurita bicarbonat,
1 lingurita rasa de sare,
2 oua medii,
3/4 cana cafea fierbinte (eu am pus ness),
3/4 cana iaurt,
1/3 cana ulei,
1 lingurita esenta de vanilie.
Amestecam ingredientele uscate intr-un bol, apoi separat amestecam ouale, uleiul si iaurtul. Adaugam acestea peste ingredientele uscate si amestecam bine cu un tel. La sfarsit turnam cafeaua fierbinte si amestecam bine sa nu se faca cocoloase.Luam doua forme de tort si le imbracam pe interior in hartie de copt, impartim compozitia in doua si dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea.
Cand s-au copt le lasam la racit .

Cheescake:

700gr crema de branza ,
150 gr zahar,
100gr unt,
3 oua medii,
2 linguri cu varf de amidon,
zmeura,
1 lingurita esenta de vanilie,
1 lingura suc de la o lamaie,
1 lingurita praf de copt.
Mixam bine untul cu zaharul, adaugam crema de branza si continuam mixarea, adaugam cate un ou si mixam bine dupa fiecare. Amidonul il amestecam cu praful de copt si il incorporam in crema, adaugam vanilia si sucul de lamaie. Coacem cheesecake-ul in doua tavi , imbracate in hartie de copt. Din loc in loc punem zmeura pe care o apasam cu degetul usor in jos.Dupa ce s-au copt le lasam sa se raceasca si apoi le tinem la frigider pana in momentul asamblarii.

 

Crema:

200 gr zmeura,
lemon curd.

Reteta lemon curd:

180 ml suc de lamaie(2-3 buc),
coaja rasa de la 2-3 lamai,
180 gr zahar,
90 gr unt(85 % grasime),
3 oua medii,
1/2 lingurita zahar vanilat
Radem lamaile si le stoarcem de suc.Strecuram sucul obtinut si il punem impreuna cu coaja intr-o craticioara. Batem ouale cu un tel, adaugam zaharul si vanilia si amestecam bine. Turnam peste sucul de lamaie si punem craticioara la foc mic. Amestecam continuu, pana se ingroasa putin, trebuie sa aiba consistenta unei budinci mai subtiri. Cand este rece se ingroasa. Eu il fac cu cateva zile inainte si il congelez, ca sa imi fie mai usor.

Decor:

200 ml frisca,
80 gr ciocolata.
Incalzim frisca,  adaugam ciocolata si omogenizam. Odam la congelator 30 min, dupa care o mixam bine pana devine pufoasa.O pastram la rece.

Bordura de ciocolata:

100 gr ciocolata neagra,
25 ml smantana sau frisca.
Topim ciocolata in microunde impreuna cu frisca, omogenizam bine. Taiem o bucata de hartie de copt la dimensiunea tortului si intindem ciocolata cu o lingura. Invelim tortul si il dam la rece. Cand sa intarit desfacem cu grija hartia.

Asamblare:

Pe un platou punem un blat, il ungem cu 2-3 linguri de lemon curd, peste punem o bucata de cheesecake, din nou ungem cu lemon curd , punem jumate din zmeura pentru decor, continuam cu al doilea blat de ciocolata, lemon curd-ul ramas si ultima bucata de cheesecake. Ungem tortul cu ciocolata pusa la rece si asezam deasupra zmeura pentru decor ramasa. Imbracam tortul cu bordura de ciocolata si dam la rece.Deasupra decoram cu ciocolata.Aceasta reteta ii apartine Paula Iulia Gafitescu careia ii multumesc pentru asa o minunatie de tort.Sa aveti pofta dragilor.

3 comentarii:

  1. Mihaela, ma bucur mult ca ti-a placut tortul. Arata grozav ;) Acum mi s-a facut dor de el...:D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Paula, e a doua oara cand il fac, m-am indragostit de el.

      Ștergere
  2. Super tort ! Poate ma voi inspira si eu de la tine :D

    RăspundețiȘtergere