Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 5 mai 2013

COZONAC CU NUCA

Ingrediente

500 gr faina,
40 gr drojdie proaspata,
60 gr zahar,
1/2 lingurita sare,
1 esenta vanilie,
coaja rasa de la o lamaie,
260 ml suc Schweppes,
80 ml ulei,
nuca macinata.
Pregatim maia-ua: intr-un bol amestecam drojdia cu 1 lingura de zahar pana se lichefiaza, adaugam putin suc , amestecam. Acest amestec il turnam peste faina asezata intr-un castron mare. Lasam sa dospeasca 10 min. Adaugam celelalte ingrediente si framantam aluatul pana se desprinde de castron si de pe maini. Ungem cu putin ulei aluatul si castronul si il lasam la dospit la loc cald 1 ora. Dupa ce a crescut il impartim in doua , il intindem pe masa si il umplem cu nuca macinata si amestecata cu zahar ( eu am pus 300 gr de nuca). Il impletim in doua , il asezam in tava si il mai lasam la crescut 1 ora. Inainte de al pune la cuptor il ungem cu ou. Dam la cuptor la foc mare si apoi la foc mic pana este copt. Cand este caldut il ungem cu miere , eu am pus si fulgi de migdale . Reteta este preluata de pe/http://miremirc.blogspot.com.es/search/label/Cozonac%20cu%20rahat. Pofta buna dragilor si un Paste fericit.





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu