Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 12 mai 2013

PRAJITURA FANTA

Ingrediente blat:

6 oua,
200 gr zahar,
200 gr faina,
5 linguri apa,
3 linguri ulei,
1 praf de copt,
un praf de sare.
Batem albusurile cu praful de sare, incorporam zaharul si continuam baterea pana se intareste spuma. Adaugam pe rand celelalte ingrediente, amestecand cu o lingura de jos in sus. In tava  punem hartie pentru copt, turnam compozitia si dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea.

Crema:

1 plic budinca de vanilie,
400 ml lapte,
200 gr unt,
250 gr zahar praf.
Budinca de vanilie o fierbem cu laptele la foc mic pana se ingroasa. Lasam la racit. Untul se inspumeaza cu zaharul praf. Cand budinca este rece o amestecam cu untul inspumat, punem cate o lingura de unt peste budinca si amestecam cu un tel , continuam pana terminam untul de incorporat. Important budinca trebuie sa fie complet rece si untul se incorporeaza cate putin pentru a nu se taia crema.

Glazura:

1 plic budinca de vanilie,
400 ml suc fanta.
Fierbem praful de budinca la foc mic pana incepe sa se ingroasa, apoi o lasam la racit.Cand este aproape rece o putem intinde peste crema.

Asamblare:

Blatul il insiropam cu suc fanta de portocale.Peste blat intindem crema si peste crema intindem repede cu un cutit glazura. Dam la rece, foarte buna prajitura, o recomand. Pofta buna dragilor ;)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu