Ingrediente blat:
6 oua,200 gr zahar,
200 gr faina,
5 linguri apa,
3 linguri ulei,
1 praf de copt,
un praf de sare.
Batem albusurile cu praful de sare, incorporam zaharul si continuam baterea pana se intareste spuma. Adaugam pe rand celelalte ingrediente, amestecand cu o lingura de jos in sus. In tava punem hartie pentru copt, turnam compozitia si dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea.
Crema:
1 plic budinca de vanilie,400 ml lapte,
200 gr unt,
250 gr zahar praf.
Budinca de vanilie o fierbem cu laptele la foc mic pana se ingroasa. Lasam la racit. Untul se inspumeaza cu zaharul praf. Cand budinca este rece o amestecam cu untul inspumat, punem cate o lingura de unt peste budinca si amestecam cu un tel , continuam pana terminam untul de incorporat. Important budinca trebuie sa fie complet rece si untul se incorporeaza cate putin pentru a nu se taia crema.
Glazura:
1 plic budinca de vanilie,400 ml suc fanta.
Fierbem praful de budinca la foc mic pana incepe sa se ingroasa, apoi o lasam la racit.Cand este aproape rece o putem intinde peste crema.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu