Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

marți, 14 mai 2013

MINI ECLERE

Ingrediente:


100 ml ulei,
200 ml apa,
200 gr faina,
4 oua,
un praf de sare.
Intr-o craticioara punem la foc mic apa, uleiul si sarea. Cand fierbe punem dintrodata faina si amestecam bine cu un tel, o lasam pe foc pana se dezlipeste de pe peretii cratitei. O luam deoparte si adaugam pe rand ouale, amestecand repede dupa fiecare. In tava punem hartie de copt si cu posul facem formele pentru mini eclere. Dam la cuptor. Cand sunt gata le lasam la racit si apoi le taiem si le putem umple cu crema de vanilie.




 

 

Crema de vanilie:

500 ml lapte
200 gr zahar
4 galbenusuri
3 linguri cu varf de amidon sau faina
1 esenta de vanilie
1 plic zahar vanilat
150 gr unt.
Punem  laptele, zaharul,galbenusurile, amidonul si zaharul vanilat intr-o cratita la foc mic. Amestecam cu un tel pana se ingroasa. O luam deoparte si adaugam si esenta de vanilie. Lasam la racit.  Cand este complet rece o amestecam cu untul. Si incepem sa umplem eclerele.
Pentru decor putem folosi nutella sau glazura de ciocolata.
Pofta buna dragilor, merita incercate, se fac repede, usor si sunt foarte bune.Multumesc Meryem Sunar pentru reteta de eclere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu