Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 28 aprilie 2013

Prajitura Kinder Pingui

Ingrediente blat:


10 oua,
200 gr zahar,
2 plicuri de zahar vanilat,
5 linguri gris,
5 linguri faina,
5 linguri cacao,
5 linguri miere,
15 gr praf de copt,
50 ml lapte,
270 ml ulei,
sare.
Batem albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si vaniliile, apoi cu o lingura amestecam de jos in sus si adaugam galbenusurile, uleiul cate putin, mierea, laptele iar la final ingredientele uscate astfel: amestecam faina cu praful de copt, cacaua si grisul, le adaugam si pe ele si amestecam usor sa nu se lase bezeaua. Coacem doua blaturi in tava mare de la cuptor in care punem bineanteles hartie de copt.

Crema:

700 ml frisca lichida,
20 gr gelatina granule sau 2 plicuri intaritor pentru frisca,
3 linguri lapte condensat sau lapte ( eu am pus lapte),
2 linguri miere,
1 esenta de vanilie.
Batem frisca, adaugam intaritorul ( sau gelatina),mierea,laptele si esenta de vanilie. Jumate din crema o intindem peste primul blat. Restul de crema o dam la rece.

Glazura 1:

120 gr ciocolata,
70 gr unt,
1 lingura de apa,
2 linguri ulei.
Le punem la foc mic intr-o craticioara, cand sau topit o lasam la racit si apoi o intindem peste crema de pe primul blat. Dam la frigider sa se intareasca glazura.Cand s-a intarit intindem restul de crema peste glazura de ciocolata, punem al doilea blat .( Eu am intins restul de crema pe al doilea blat si l-am intors invers peste glazura de ciocolata.)

Glazura 2:

220 gr ciocolata,
100 gr unt,
3 linguri ulei,
1 lingura apa,
1 lingura zahar pudra.
Le punem la foc mic si cand sau topit le lasam la racit. O intindem `peste prajitura.Dam la rece pentru cateva ore si apoi o putem servi.

Decor:

Cand sa intarit glazura  facem cateva forme cu varful la furculita si apoi radem ciocolata alba deasupra. Dam la rece pentru cateva ore.  Sursa mea de inspiratie este Mirela Goleanu
 careia ii multumesc pentru retetele deosebite pe care ni-le impartaseste. Pofta buna dragilor.

2 comentarii: