Blat:
7 albusuri,200 gr zahar,
2 linguri pesmet,
4 linguri nuca macinata,
2 linguri faina,
un praf de sare
300 gr nuca taiata si prajita o punem peste hartia de copt in tava , apoi turnam compozitia de la blat. Batem albusurile cu sarea, adaugam zaharul in ploaie, amestecam ingredientele uscate intr-un bol si apoi le incorporam in blat. Coacem blatul si apoi cand este inca caldut il intoarcem invers si il ungem cu 300 gr nutella.
Crema :
7 galbenusuri,10 linguri zahar,
7 linguri lapte,
500 ml frisca,
15-20 biscuiti( aprox),
cafea indulcita.
Mixam galbenusurile cu zaharul si adaugam laptele, le punem la foc mic si amestecam bine pana obtinem o crema pufoasa. O lasam la racit . Batem frisca si o amestecam cu crema.
Peste nutella intindem 2/3 din crema , apoi un rand de biscuiti inmuiati in cafea indulcita.Peste randul de biscuiti intindem restul de crema.
Decor:
presaram capucino sau nuca macinata.Aceasta reteta am luat-o de pe blogul http://miremirc.blogspot.com/ careia ii multumesc pentru retetele minunate .
Pofta buna dragilor si un Paste Fericit alaturi de cei dragi :).
Ai ales excelent prajitura ! :)
RăspundețiȘtergereAi dreptate Mirela , ne-a placut mult, e atat de fina.
RăspundețiȘtergereTe pup.