Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 31 octombrie 2013

PARIZIENE CU MERE

Ingrediente:

500 gr faina,
1 lingurita miere,
150 ml lapte,
80 gr zahar,
2 oua +1 ou pentru uns,
50 gr unt moale,
4 linguri ulei,
25 gr drojdie
un praf de sare,
1 esenta de vanilie,
1 kg mere,
150 gr zahar pentru mere.
Punem merele, curatate, taiate si spalate, intr.-o cratita. Adaugam 3-4 linguri apa si 150 gr zahar. Amestecam si le lasam la foc mic pana scade apa. Apoi le lasam la racit.
Incalzim 75 ml lapte, adaugam mierea si 100 gr faina si drojdia. Amestecam bine si lasam 30 minute la crescut. Adaugam apoi ouale, zaharul, amestecam bine, punem si untul, uleiul, laptele ramas, sarea, vanilia.
Amestecam bine cu o lingura. Adaugam faina si framantam. Lasam 30 minute si apoi cu mainile unse de ulei il mai framantam putin apoi il mai lasam 30 minute la crescut. Dupa ce a crescut il scoatem pe masa infainata si il mai framantam putin.
Impartim aluatul in 16 bile ( mie mi-au iesit 14), si le lasam 10 minute pe masa la dospit. Fiecare bila o intindem cu sucitorul in forma dreptunghiulara. Pe o margine asezam merele si rulam pana la jumatate, presam putin cu degetele la mijloc sa se lipeasca.  Cu un cutit , crestam de la jumatate aluatul si trecem fiecare fasie peste aluat. Daca va e de folos pun si poze cu procedeul, un pic mai jos :))



Le punem in tava de copt , peste hartie de copt. Le mai lasam la dospit 15 minute. Apoi le ungem cu ou si le dam la cuptor. Cand sunt asa fumusele si rumene le scoatem  si le ungem cu un sirop format din miere si apa. :)
Pofta buna , dragilor, sunt delicioase langa un ceai sau langa cagea dimineata :)

Sursa La Lena. multumesc pentru reteta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu