Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 3 octombrie 2013

TORT DE CIOCOLATA

Ingrediente blat:

Pentru blatul de ciocolata:

am folosit reteta de la alt tort dar injumatatita si am adaugat 3 linguri de cacao reteta aici .

Pentru mousse de ciocolata neagra:

200 gr ciocolata neagra,
100 ml frisca lichida,
3-4 foi de gelatina,
100 ml frisca batuta.
Punem foile de gelatina la hidratat in doua linguri de apa. Incalzim frisca lichida si o vom turna peste ciocolata rupta bucatele- amestecam pana se dizolva. Incalzim gelatina cateva secunde in microunde, aprox 20 secunde si o turnam peste ciocolata dizolvata.Batem frisca si o incorporam amestecand usor.
In forma de tort in care am copt blatul si care sa aiba un inel detasabil, vom aseza blatul. Peste blat turnam ciocolata neagra si dam la rece.
Pana se incheaga vom pregati mouss-ul de ciocolata cu lapte.

Pentru mouss-ul de ciocolata cu lapte:

200 gr ciocolata cu lapte,
100 ml frisca lichida,
3-4 foi de gelatina,
100 ml frisca batuta.
Hidratam gelatina in doua linguri de apa, incalzim frisca lichida si o turnam peste ciocolata rupta bucatele, amestecam bine. Incalzim gelatina, 20 sec. in microunde si o amestecam cu ciocolata. Batem frisca si o incorporam usor in ciocolata. Turnam peste mouss-ul de ciocolata neagra si o dam la rece pana se intareste.

Pentru mouss-ul de ciocolata alba:

200 gr ciocolata alba,
100 ml frisca lichida,
3-4 foi de gelatina,
200 ml frisca lichida.
Hidratam gelatina in doua linguri de apa rece, incalzim frisca lichida si o turnam peste ciocolata alba rupta bucatele, amestecam bine. Incalzim gelatina 20 sec in microunde si o turnam peste ciocolata alba. Batem frisca si o incorporam in ciocolata alba. Turnam peste mouss-ul de ciocolata cu lapte si o dam la rece cateva ore.

Decor:

Ciocolata kit-kat, rupta si asezata din loc in loc pe marginea tortului.Deasupra ciocolata m&m .
sursa de inspiratieaici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu