Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

miercuri, 2 aprilie 2014

TORT FORET NOIR

Ingrediente blat :

150 gr ciocolata amaruie,
120 gr unt moale,
100 gr zahar,
1 praf de sare,
7 oua,
200 gr nuca macinata,
50 gr faina,
1 plic praf de copt.
Mixam untul moale cu zaharul si sarea. Adaugam galbenusurile, ciocolata topita, nuca macinata,si praful de copt. Mixam albusurile si le incorporam in compozitie.

Crema:

 4 foi de gelatina sau 5 gr gelatina granule,
100 ml lichior de cirese,
500 ml frisca lichida,
1 borcan compot de visine 720 ml.
Se hidrateaza gelatina in apa rece, se bate frisca, se adauga o lingura de frisca in gelatina si amestecam apoi cu toata frisca.

Jeleu:

250 ml suc de visine,
1 plic tort gelee,
2 linguri zahar.
Se scurg visinele, se pregateste o glazura din sucul de visine, zahar si tort gelee la foc mic.

Sirop:

8-10 linguri suc de compot,
3-4 linguri lichior de cirese.

Ornat:

100 gr ciocolata cu lapte,
200 ml frisca lichida batuta,
visine.

Aranjare:

Blatul il vom taia si vom obtine trei blaturi. Insiropam primul blat, punem 7-8 linguri crema, apoi  jumatate din visine si jumatate din jeleu. Urmeaza blatul al doilea , sirop,visine, crema, jeleu apoi ultimul blat.Il vom lasa peste noapte la frigider.
A doua zi il imbracam in frisca, punem in mijloc ciocolata rasa iar pe margini cirese.
Pofta buna dragilor.

Reteta e luata de la Laura Sava.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu