Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

joi, 19 martie 2015

Chessecake de vanilie

Ingrediente blat :

100 gr biscuiti simpli,
100 gr unt ,
3 linguri zahar.
Macinam fin biscuitii, untul il topim usor in microunde si il amestecam cu biscuitii si zaharul.
Intr-o forma rotunda cu pereti detasabili punem hartie pentru copt si punem biscuitii si-i presam bine. Dam la cuptor 10 minute.

Ingrediente crema:

1 kg de branza quark cu gust de vanilie sau philadelphia ( mie imi place sa le combin),
250 gr zahar,
4 oua,
200 gr smantana grasa ( 80%),
3-4 linguri varfuite de faina,
esente dupa gust( vanilie, lamaie, portocale ),
un praf de sare,
coaja de lamaie rasa.

Mixam branza cu zaharul. Apoi  adaugam faina, sarea si esenta. Continuam sa mixam  bine , adaugam cate putin smantana si continuam sa mixam. La sfarsit punem pe rand ouale , mixand bine dupa fiecare. O turnam peste blatul din biscuiti si o dam la cuptor.
Este gata cand pe margini este bine inchegata iar in mijloc inca usor moale.
O lasam  sa se raceasca complet inainte de a o decora.

Decor: SMBC ( swiss merengue buttercream)

100 ml albusuri ( 3 albusuri)
100 gr zahar caster ( zahar normal dar maruntit bine la robot),
300 gr unt ( 82 % grasime) moale ,
2 esente de portocale.
Punem pe aburi intr.-o craticioara albusurile cu zaharul, amestecam bine pana se dizolva tot zaharul ( aprox 4 min), o luam deoparte si o trecem in vasul inalt pentru mixer. O mixam la viteza mare aprox 10 min, vasul trebuie sa se raceasca complet inainte de a pune untul. Punem untul  moale bucatele si mixam bine. Adaugam esentele dupa preferinta vanilie, lamaie, portocala etc.
Facem trandafirasi deasupra si pe margine cu ajutorul unui pos. Dam la rece peste noapte.
Se serveste cu pofta .
Delicios .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu