Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

marți, 3 decembrie 2013

FURSECURI CU GEM DE CAISE

Ingrediene:
 

200 gr unt,
350 gr faina,
100 gr zahar  pudra,
1/2 lingurita sare,
2 galbenusuri,
2-3 linguri apa ( mie mi-au intrat vreo 5, din causa tipului de faina, poate varia cantitatea de apa).
gem de caise,
1 galbenus de ou + 1 lingura de lapte ( pentru uns), eu nu le-am mai uns le-am lasat asa simple.
Intr-un castron punem faina, zaharul si sarea si amestecam, adaugam untul moale si le framantam cu degetele . Adaugam galbenusurile si apa si framantam bine, aluatul obtinut e fraged si se lucreaza de minune cu el, se poate taia aluatul cu diferite forme  sau luam o bucatica de aluat , cat o nuca, facem bile pe care le presam putin cu degetele, in mijloc facem o adancitura unde vom pune gemul. Inainte de a le da la cuptor le ungem cu amestecul de galbenus cu lapte. Cand sau racit le pudram cu zahar .
Reteta acestor fursecuri foarte fragede e luata de pe blogul Enjoy Dessert , sunt minunate si neaparat trebuie incercate.
Pofta buna dragilor orice ati gati astazi!

2 comentarii:

  1. Mihaela ma bucur ca te-au atras fursecurile mele si ca ti-au placut! Au iesit foarte frumusele. Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt preferatele noastre, si unde mai pui ca se fac foarte usor si repede.
    Multumesc Paula, o zi frumoasa.

    RăspundețiȘtergere