Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

marți, 19 noiembrie 2013

PRAJITURA INGHETATA

Ingrediente blat :

6 oua,
150 gr zahar,
70 gr faina,
2 linguri cacao,
un varf de cutit de bicarbonat stins cu otet.
Mixam albusurile spuma, adaugam zaharul treptat , apoi adaugam faina amestecata cu cacao si bicarbonatul stins. Amestecam usor de jos in sus. In tava  punem hartie pentru copt si apoi turnam compozitia. Dam la cuptor si apoi facem proba cu scobitoarea sa vedem daca este copt.

Crema :

4 galbenusuri,
100 gr zahar,
1 lingura faina,
200 gr unt,
100 gr zahar pudra,
1 esenta de vanilie.
Se freaca pe abur galbenusurile, zaharul si faina . Separat se inspumeaza untul cu zaharul pudra, cand crema este rece se amesteca cu untul inspumat si esenta de vanilie. Crema o intindem peste blat.

Decor:


200 ml frisca lichida,
50 gr zahar,
1 plic intaritor pentru frisca.
Batem frisca cu intaritorul, adaugam zaharul treptat si cand este intarita frisca o intindem peste crema. Deasupra radem ciocolata.
Reteta am luat-o din ditamai caietul cu retete pe care il am inca de cand eram la mama fata...:)))
Pofta buna dragilor!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu