Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

marți, 1 aprilie 2014

PRAJITURA ZEBRA

Ingrediente:

4 oua,
400 gr zahar,
125 ml ulei,
400 gr iaurt ( eu am folosit danone de capsuni ...si are prajitura un gust...mmm ),
1 plic praf de copt ( 10 gr),
400 gr faina,
2 linguri cacao,
zahar pudra pentru decor.
Mixam ouale foarte bine cu zaharul pana se albesc, adaugam cate putin uleiul si continuam sa mixam. Adaugam iaurtul si mai mixam putin, apoi incorporam cate putin faina amestecata cu praful de copt. Compozitia o impartim in doua parti egale , iar in una dintre ele adaugam cele doua linguri de cacao, amestecam bine..Intr-o forma rotunda , vom pune hartie pentru copt, daca vrem ca hartia sa stea mai bine lipita ungem tava cu putin ulei.
Incepem cu o lingura , ceva mai mare, din compozitia alba . Apoi in mijlocul ei punem una de culoare neagra, peste cea neagra punem iar alba si tot asa pana terminam. Daca vedeti ca compozitia nu se imprastie , miscati putin de tava. Dam la cuptor. Facem proba cu scobitoarea, a mea mi-a crapat putin .
Mmmm...delicios :))
Sursa La Lena, multumesc pentru reteta ;) Pofta  buna , dragilor.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu