Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

vineri, 24 mai 2013

PRAJITURA CU BRANZA DULCE

Ingrediente pentru aluat:

 


500 gr faina,
2 oua,
5 linguri zahar,
10 linguri ulei,
2 iaurturi naturale ( aprox o cana),
1 lingurita bicarbonat,
un praf de sare,
Intr-un castron punem faina, facem o gaura in mijloc , spargem ouale si adaugam zaharul.Amestecam bine zaharul cu ouale. Intr-un bol punem iaurtul si bicarbonatul si le amestecam bine, apoi le turnam in castron.Adaugam praful de sare si uleiul,amestecam bine, apoi il framantam un pic cu mana. Il punem in folie amimentara la rece pentru o ora.

Dupa ce l-am scos din frigider, il impartim in doua si intindem  pe hartie de copt prima foaie. pe care am uns-o cu un pic de ulei.
 
Peste prima foaie punem umplutura de branza, apoi intindem si cea de a doua foaie si o punem deasupra. Eu nu am reusit sa o intind foarte bine, ca imi plangea fetita si a ramas un pic dezgolita prajitura.

Umplutura :

1 kg branza proaspata de vaci,
250 gr zahar,
1 vanilie,
4 oua,
coaja rasa de la doua lamai,
esenta de rom,
150 gr smantana ,
stafide (eu nu am pus deoarece am uitat),
3-4 linguri gris.
Intr-un castron punem branza, zaharul, ouale, coaja de lamaie, romul, smantana si vanilia si le amestecam bine. Inainte de a pune umplutura peste prima foaie , punem grisul. Intindem branza si peste punem cea de a doua foaie. Dam la cuptor, cand este frumos rumenita e gata. O lasam la racit, se poate pudra cu zahar cand este rece.

Pofta buna dragilor. :)




2 comentarii:

  1. Foarte buna aceasta prajitura! Nu stiu oare de ce o fac asa de rar. Bine ca am vazut reteta si mi-am adus aminte :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vdaiana, asa e foarte buna si se face si repede

    RăspundețiȘtergere