Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

sâmbătă, 18 mai 2013

PRAJITURA TOSKA

Blat:

8 albusuri,
200 gr zahar,
50 gr cocos,
100 gr mac ( eu am pus nuca macinata, deoarece nu imi place macul ),
4 linguri faina,
1 praf de copt,
un praf de sare.
Batem albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul si continuam baterea pana se intareste spuma.Adaugam cocosul, macul ( nuca), faina si praful de copt, amestecam incet dupa fiecare de jos in sus.Punem in tava hartie de copt , turnam compozitia si dam la cuptor. Pentru a vedea cand este copt facem proba cu scobitoarea.

Crema:

8 galbenusuri ,
8 linguri de zahar,
300 ml lapte,
1 budinca de vanilie,
250 gr unt sau margarina,
1 esenta de vanilie.
Cu un tel amesecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele si praful de budinca si o punem la foc mic. Cand sa ingrosat o dam deoparte si  lasam la racit . Cand este rece adaugam untul cate putin si amestecam bine si la final esenta de vanilie.

Siropul:

100 gr zahar,
100 ml apa,
1 esenta de rom
Caramelizam zaharul , adaugam apa si o lasam la foc mic pana se topeste tot zaharul. Cand este rece adaugam esenta de rom.
Mai avem nevoie de :
25-27 biscuiti simpli pe care ii vom insiropa in acest sirop si ii vom aseza peste crema.

Glazura:

150 gr ciocolata neagra,
50 ml frisca lichida sau lapte,
50 gr unt.
Le topim la microunde , le amestecam bine cu un tel si o intindem peste biscuiti. Dam la rece.

Asamblare:

Blat +crema+biscuitii insiropati + glazura de ciocolata.
 Aceasta prajitura este printre preferatele noastre si merita incercata macar odata. Pofta buna dragilor orice ati gati astazi.;)

 

2 comentarii: