Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

luni, 24 iunie 2013

PRAJITURA O NOAPTE LA VENETIA

Ingrediente blat cocos:

6 albusuri,
6 linguri de zahar,
100 gr cocos,
5 linguri faina,
un praf de sare.
Mixam albusurile, adaugam  praful de sare, apoi treptat zaharul iar la final faina amestecata cu cocosul.
In tava punem hartie pentru copt, turnam compozitia de cocos si incepem sa batem si blatul de cacao, pe care il vom aseza peste, le coacem impreuna. ;)

Ingrediente blat cacao :

4 oua,
4 linguri zahar,
4 linguri faina,
2 linguri cacao,
5 gr praf de copt, un praf de sare.
Mixam albusurile cu praful de sare. Adaugam zaharul, galbenusurile iar la final faina amestecata cu praful de copt si cacao. Blatul il vom intinde peste cel de cocos si le dam la cuptor.
Sa fim siguri ca sa copt facem proba cu scobitoarea ;)

Crema:

6 galbenusuri,
150 gr zahar,
5 linguri lapte,
 200 gr unt,
1 esenta de vanilie.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, adaugam laptele si le punem la foc mic, pana se ingroasa. Amestecam continuu. Cand este rece o vom amesteca cu untul inspumat si esenta de vanilie.

Glazura:

150 gr ciocolata cu lapte,
50 gr unt,
5 linguri lapte.
Le vom incalzi un pic  in microunda, amestecam bine cu un tel si cand este rece o vom intinde peste crema, dam la rece.....super buna ....te lingi pe degete ...yammi :)
Sursa aici, foarteeeee buna prajitura :))))

2 comentarii:

  1. Minunata ! :) Ti-a iesit super bine ! Ma bucur ca ai incercat reteta .

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Mirela, si eu ma bucur ca am incercat-o e foarte gustoasa ;)

    RăspundețiȘtergere