Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

luni, 29 iulie 2013

AMANDINE

Ingrediente blat:

6 oua,
300 gr zahar,
6 linguri apa rece,
260 gr faina,
30 gr cacao,
1 praf de copt,
vanilie.
Batem albusurile spuma pana se intareste spuma, adaugam zaharul si apa treptat, galbenusurile, faina amestecata cu cacao si praful de copt. Amestecam usor de jos in sus, punem hartie de copt in tava de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor.
blatul rasturnat si lasat la racit
 
siropul,
 

 crema,
 

blatul invelit in folie
 

prajitura decorata.

Crema:

500 ml lapte,
3 galbenusuri,
3 linguri amidon,
4 linguri cacao,
3 linguri faina,
6 linguri zahar,
150 gr unt,
2 linguri zahar praf.
Amestecam intr.-o craticioara zaharul, faina, amidonul si cacao, adaugam galbenusurile apoi laptele cate putin si amestecam bine. Dam la foc mic pana se ingroasa, apoi o vom lasa sa se raceasca. Intre timp inspumam untul cu zaharul pudra iar cand crema este rece vom pune cate putin din crema peste unt si mixam bine.Din crema vom lua deoparte 2-3 linguri pentru decor.

Siropul:

3 cani apa,
8 linguri zahar,
vanilie.
Le amestecam pana se dizolva zaharul. Blatul il taiem in doua , punem in tava in care am copt blatul folie alimentara si punem 2-3 linguri din sirop, punem prima jumatate de blat, il insiropam, intindem crema, punem a  doua jumatate de blat, il vom insiropa si il acoperim cu folia alimentara pana a doua zi sau minim 8 ore.

Glazura:

200 gr ciocolata neagra,
70 ml frisca lichida.
Rupem ciocolata bucatele, turnam frisca si incalzim un pic in microunde, amestecam bine cu un tel , daca e prea groasa mai pune un pic de frisca si amestecam.
A doua zi , taiem prajitura in patrate si o acoperim cu glazura de ciocolata. Decoram cu crema luata deoparte. ...:)
pofta buna , dragilor:)

Sursa de inspiratie este
Feli·s blog

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu