Totalul afișărilor de pagină

Prima pagina

duminică, 21 iulie 2013

PRJITURA CU COCOS SI VANILIE

Ingrediente blat:
 

8 albusuri,
200 gr zahar,
100gr nuca cocos,
50 g nuca macinata,
5 linguri faina,
1/2 plic praf e copt.
Batem albusurile cu praful de sare. Adaugam zaharul, cate putin si continuam baterea pana se intareste spuma. Adaugam nuca macinata si nuca de cocos, amestecam usor de jos in sus. Urmeaza faina amestecata cu praful de copt si la fel vom amesteca usor de jos in sus, sa nu se lase spuma. In tava de copt vom pune hartia pentru copt si apoi vom turna compozitia si o da-m la cuptor, facem proba cu scobitoarea sa vedem cand e coapta.
Intre timp pregatim crema :))

Crema:

8 galbenusuri,
100 g zahar,
200 ml lapte,
3 linguri amidon ,sau faina pentru cine nu are:),
200 gr unt,
1 esenta de vanilie,
50 gr nuca de cocos.
Galbenusurile le amestecam cu zaharul bine, adaugam amidonul , amestecam apoi adaugam laptele si o vom pune la foc mic pana se ingroasa. Cand este rece o vom amesteca  cu esenta de vanilie, nuca de cocos si untul inspumat. Reteta imi apartine :)) si e ffoarte buna ;)

Aranjare:

peste blat vom intinde crema iar deasupra ornam cu ciocolata rasa alba si neagra ;) dupa preferinta fiecaruia ...
Pofta buna dragilor ;)




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu